Hverdagen på grundforløbet

Det første skridt på vejen til en spændende karriere inden for social- og sundhedsområdet starter med dit grundforløb. Alt afhængig af din alder og erfaring skal du enten på grundforløb 1 eller grundforløb 2.

SOSU Frederikshavn 5
Text Graphic Dark Green

Adgangskrav

Adgangskrav til Grundforløb 1: 

Du kommer direkte fra enten 9. eller 10. klasse og har som minimum karakteren 02 i både dansk og matematik

 

Adgangskrav til Grundforløb 2: 

Du skal have karakteren 02 i både matematik og dansk fra folkeskolens 9. eller 10. klasses afgangseksamen eller have mere end ét års erhvervserfaring.

 

Start på grundforløb

Hvis du vil starte på en SOSU uddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse, skal du starte på grundforløb 1 med fagretningen ‘Omsorg, Sundhed & Pædagogik’. Grundforløb 1 strækker sig over 6 måneder og udover teoretisk undervisning, skal du kortvarigt i oplæring, hvor du for alvor prøver kræfter med social- og sundhedsområdet.

Grundforløb 2 er for dig, der har afsluttet enten 9. eller 10. klasse for mere end ét år siden. Grundforløb 2 søges specifikt til enten SOSU-hjælper eller SOSU-assistent, og det er derfor en forudsætning, at du ved hvilken af de to uddannelser, du vil tage, når du søger ind på grundforløb 2.
Grundforløb 2 varer 6 måneder, og du bliver klædt godt på til hovedforløbet gennem teori og praksis. 

Begge grundforløb kan tages i Frederikshavn og grundforløb 1 har studiestart i august og grundforløb 2 har studiestart i både august og januar. 

Løn/SU

Såfremt du er fyldt 18 år, har du mulighed for at få SU, mens du går på grundforløb. Hvis du bliver ansat i et sammenhængende forløb, får du løn både på grundforløb og hovedforløb. Som grundforløbselev har du desuden også mulighed for at anskaffe dig et Ungdomskort, hvilket du kan læse mere om på ungdomskort.dk.

Til dig der har en gymnasial baggrund eller en pædagogisk assistent uddannelse afkortes grundforløb 2. 

  • For dig med STX, HF, HHX, HTX og IB. består grundforløb 2 af 2,5 dags undervisning i førstehjælp og brand, hvorefter du med en uddannelsesaftale skal starte direkte på hovedforløbet.
  • Er du uddannet pædagogisk assistent  består grundforløb 2 af 4 ugers undervisning i naturfag, hvorefter du med en uddannelsesaftale skal starte direkte på hovedforløbet.